• magyarul
  • in English
  • auf Deutsch

Laboratóriumi
eszközök javítása

Laboratóriumi eszköz platinahálóval, javítás előtt Laboratóriumi eszköz platinahálóval, javítás után

A Labor-Platina Kft. javít platinából készült laboratóriumi és ipari eszközöket, kemence platina béléseket, keverőket, ami deformálódott, leszakadt, kilyukadt, ötvöződött, beszennyeződött, szennyezett, gyűrődött.

Tisztelt megrendelőnk!

Ez a leírás a javítás alapeseteit sorolja fel, a javítás árának előre való kalkulálását segíti elő, és ismerteti a javítások lehetséges változatait. Azt hogy egy adott eszköz pontosan melyik módszerrel javítható csak szemrevételezés és elemzés után lehet meghatározni, melyet kollegáink az adott eszköz telephelyre való beszállítása után elvégeznek. A vizsgálat ingyenes.
A javítások többnyire megelőzhetőek, ha figyelemmel vagyunk a Eszközök használata menü pont alatt leírt javaslatokra.

A javítás szükségessé válik ha:

Az első esetben, amennyiben a deformálódottság még nem túlzott mértékű, a legtöbb esetben elegendő az eszköz újraformálása. Ebben az esetben minimális a javítás anyagigénye és jó eredmény érhető el. Ezért érdemes a használatban lévő még csak kissé deformálódott eszközt idejében javíttatni, így a használhatóságának idejét meghosszabbítani.
Amennyiben a tégely oly mértékben deformálódott, hogy újraformázása már nem lehetséges (gyűrődött, ellapult, elszakadt), lehetőség van az eszközök visszaolvasztására és újbóli legyártására a beolvasztott eszköz anyagából. Itt már komolyabb anyagveszteséggel kell számolni, amit a gyártás során pótolni kell, igy az a javítás árát megnöveli.

Az eszköz kilyukadása esetén, az eszközt foltozni lehet, esetleg új fenékrész készítésére is van lehetőség. A foltozás eredményessége jó, mivel az adott helyen a lemez vastagsága ugyan nem számottevően, de megnövekszik. Természetesen a művelet után az eszköz részbeni újraformázáson megy keresztül, így gyakorlatilag a javítás nem eredményez zavaró kitüremkedéseket az eszköz falán. Ez az eljárás nem jár számottévő anyaghozzáadással, ezért takarékos és célszerű javítási módszer. Sajnos amikor az eszköz beötvöződés miatt lyukad ki akkor ez az eljárás nem vezet eredményre.

Ha egy eszköz oly mértékben szennyeződött, hogy azt tisztítani már nem lehet, lehetőség van a már fentebb leírt beolvasztással járó újbóli legyártására az eredeti anyagból, mivel általában a szennyeződések a magas olvadási hőmérsékleten kiégnek az ötvözetből, s így az anyag újra használhatóvá válik.

Az eszköz beötvöződése idegen anyaggal sajnos arra vezet, hogy az eszköz maga, és az anyaga is használhatatlanná válik, ezáltal lehetetlenné válik az eszköz javítása.
Ilyenkor egy ügyfélbarát megoldást tudunk kínálni, megvásároljuk a szennyezett platina eszközt, vagy annak maradványait, és azt az árba beszámítva, egy új eszközt állítunk elő.

Kulcssszavak: sample oxidizer, platinakosár